5 consequenties als je je Zielsmissie niet volgt

Wanneer je je afvraagt of dit het nu is of je moet heroriënteren omdat je leven plotseling verandert, dan wordt je levensinvulling opeens heel essentieel. Maar wat als je niet achter je Zielsmissie komt? Als je bewust of onbewust besluit om niet je Zielsmissie te volgen? Je hebt tenslotte een vrije keuze. Wat zijn de consequenties hiervan?


Je Zielsmissie is dat waarvoor je op aarde bent gekomen. Dat waarvan jij het allergelukkigst wordt. Je Zielsmissie is dus geen noodlot waar je op afstevent, maar iets wat een enorme voldoening en vervulling geeft. Halverwege je leven wordt dit heel belangrijk. Dat komt omdat je in de eerste helft van je leven bezig bent om je persoonlijkheid, je Ego te vormen. Dat kenmerkt zich vooral door naar buiten gericht te zijn. Op je studie, je relaties, je werk, je familie. Die uiterlijkheden voeden wie jij bent, hoe je jezelf ziet. Maar het is niet echt, het is maar een vorm, een masker. Wel een vorm die je nodig hebt om je Zielsmissie neer te zetten. Het is als het ware je gereedschap hiervoor. Zonder dit gereedschap heb je niet de mogelijkheden om tot volle bloei te komen. Het probleem is alleen dat je je in de loop der jaren gaat identificeren met deze vorm, dit gereedschap. Je gelooft werkelijk dat je dit bent.

Licht van de Ziel

Tijdens de midlife komt een ommekeer in dit proces. Je merkt dat er iets mist, dat je het anders wilt. Je bent te veel bezig met aanpassen en dat voelt niet echt. Of je wordt door omstandigheden gedwongen je leven anders in te richten en - nog belangrijker - anders in het leven te gaan staan. Je Egovorm werkt niet meer want dit geeft je niet meer de voldoening die het je ooit gegeven heeft. Er beginnen scheurtjes in je persoonlijkheid te komen waardoor het licht van de Ziel kan doorbreken. Een teken dat je kunt beginnen om je Zielsmissie te gaan leven.

En soms kan het gebeuren dat het Ego wint

Getouwtrek

Nu zal het Ego zijn positie niet zo maar opgeven. Het Ego wil het belangrijkste zijn. Sterker nog: het Ego heeft het gevoel dat het sterft als je meer naar de Ziel gaat leven. Daarom gaat dit proces met veel angst gepaard. Je moet oude vertrouwde patronen loslaten en in het Grote Onbekende stappen. Het is vaak een fase van veel getouwtrek tussen Ego en Ziel. En soms kan het gebeuren dat het Ego wint. Dat je er toch voor kiest om bij het vertrouwde te blijven, want je durft niet. En dat heeft vaak consequenties.5 consequenties als je je Zielsmissie niet volgt:

1. Gevoel van leegte

Je hebt een aanhoudend gevoel van leegte. Je leeft je leven, doet je ding, maar echt voldoening geeft het niet. Je snapt niet zo goed waar dit vandaan komt. Want: je hebt toch alles? En: je doet precies zoals het hoort. Waarom heb je dan het gevoel alsof je niet echt leeft? Alsof je naar een film kijkt?

2. Depressie

Een gevoel van leegte kan overslaan in een depressie. Niets levert je nog echt plezier en vreugde op. Uiteindelijk kun je je afvragen waarom je eigenlijk leeft. Wat is het nut van het leven als je geen plezier hebt? Alles is grijs, mat en zwaar.

3. Fysieke klachten

Wanneer emoties en negatieve overtuigingen simpelweg worden genegeerd, dan uit zich dit uiteindelijk fysiek. Vanaf de midlife kunnen dan ernstige fysieke klachten, burn-out en ziektes ontstaan. Dit is een signaal van het lichaam dat je echt moet gaan luisteren naar de zachte stem van de Ziel.

4. Verbittering

Je kent vast wel iemand uit je omgeving met deze kenmerken: oud en verbitterd. Als jij niet je Zielsmissie leeft dan kan dat voelen als een opoffering. Je hebt te veel aan anderen gegeven en niet naar je eigen behoeftes geluisterd. Dat gaat zich uiteindelijk wreken. Je voelt je in de steek gelaten, niet gehoord en overgeslagen. Het leven heeft je niet gegeven waarop je had gehoopt. Iedereen om je heen lijkt een goed en tevreden leven te hebben en jij trekt altijd aan het kortste eind. Je leven eindigt dan met een hoop spijt over wat je niet hebt gedaan.

5. Opstapeling van problemen

Wanneer je niet luistert naar de stem van de Ziel, dan zal het leven steeds harder gaan schreeuwen om je wakker te schudden. Problemen worden extremer en stapelen zich op. Dit kan zo veel worden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dit is niet om je te pesten, maar om je te laten weten dat je niet op het goede pad zit.


-> Wil jij weten wat je Zielsmissie is? Binnenkort start ik met een nieuw programma waarin jij dat gaat ontdekken. Schijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!Mijn naam is Natasja Kuipers. Ik begeleid spirituele vrouwen in de midlifefase die het gevoel hebben vast te lopen. Ik help ze om zichzelf weer op de eerste plaats te zetten zodat ze zonder belemmering hun levensdoel volgen en zich weer gelukkig en geïnspireerd voelen.

Kun jij wel wat flow gebruiken?

Schrijf je in voor een GRATIS healing op afstand. Een slimme en gemakkelijke manier om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

JA, IK WIL EEN GRATIS HEALING!

Gratis Transformatiesessie

Waar zit jouw sterkste weerstand maar ook je grootste uitdaging? Nieuwsgierig?

PLAN EEN GRATIS SESSIE IN!

Laatste Blog Artikelen

Wil je op de hoogte blijven?

Wil jij op een gemakkelijke manier op de hoogte blijven van mijn blogs, kortingen, gratis healings en nieuw aanbod?

Schrijf je dan snel in en mijn tips vallen bij jou in de mailbox!