Hoe verhoog je je bewustzijn? 6 krachtige methodes

Let even op! In ons dagelijks leven zijn onze handelingen voor slechts 5% bewust en voor 95% onbewust. Dat is enorm, niet? Je doet bijna alles op de automatische piloot.


Bewustzijn is daarom de sleutel naar verandering. Als je je niet bewust bent van je gedrag, je gedachtes en je gevoelens dan zak je weg naar dat deel van je hersenen dat op automatisch, aangeleerd gedrag werkt. Aangeleerd, gekopieerd gedrag (zoals van je ouders) dat een negatieve lading heeft (bijvoorbeeld de negatieve overtuiging: ik ben niet goed genoeg) helpt je niet om jouw beste zelf, jouw meest authentieke zelf omhoog te halen.

Je bewust worden van wat je doet, voelt en denkt is dus de weg naar transformatie van het Ego (het onbewuste) naar de Ziel (het bewuste). Maar hoe doe je dat? Hoe verhoog je je bewustzijn? Ik geef je hier 6 krachtige methodes die werken.


1. Mediteer

Meditatie is DE manier om uit die onbewustheid te komen. Wanneer je op de juiste manier mediteert (o.a. stiltemeditatie en in het moment NU blijven) dan zit je in die 5% die bewust is. Dit dagelijks oefenen helpt je om ook in het dagelijks leven bewust te blijven. Zodat je sneller in de gaten hebt wanneer je in je automatische patronen terecht komt.

2. Check jezelf

Je kunt iedere dag mediteren maar als de rest van de dag je aandacht verslapt, dan profiteer je niet 100% van je meditatie. Neem daarom een aantal momenten op de dag om met jezelf te checken hoe je ervoor staat. Haal even diep adem, ga met je aandacht uit je hoofd en in je hart, en vraag je af hoe je je voelt. Sta je op de automatische piloot (als je gestrest bent bijvoorbeeld)? Kijk dan hoe je je wilt voelen. En voel dat ook! Tover een glimlach om je mond en wees even in het moment.

3. Eet voeding met een hoog trillingsniveau

Wat je eet word je. Alles wat je in je mond stopt wordt onderdeel van jouw lichaam. Stop je voeding in je mond met een laag energieniveau (en bijvoorbeeld stresshormonen zoals bij vlees) dan krijg je dus een lichaam met weinig energie en veel ruis. Voeding met een hoge energiefrequentie zorgt voor meer energie, een gezond lichaam en een bewuste mind. Verse, rauwe en biologische groenten en fruit hebben de hoogste energiewaarde. Een volledig veganistisch dieet is daarom aan te raden als je geen ruis tussen lichaam en geest wil. Begin stap voor stap zodat je lichaam kan wennen aan een hogere trillingsfrequentie.

4. Voorkom stress

We leven in een enorm gestreste maatschappij. Bij te veel en te regelmatige stress kan je brein die stress niet meer verwerken en worden delen in je hersenen geactiveerd waar negatieve overtuigingen zijn opgeslagen. Van stress ga je dus nog meer negatief denken! Ontspanning is heel essentieel als je bewust wilt leven. Televisie, Facebook, iPhone... het zijn allemaal middelen die je aanzetten tot onbewust gedrag. Wees er dus matig mee en zet regelmatig deze apparaten even uit. Pak een boek, ga de natuur in of luister ontspannende muziek. Dit zijn veel efficiëntere manieren om stress uit je leven te weren.

5. Luister naar je intuïtie

Bewustzijn vereist dat je regelmatig naar binnen keert en luistert naar jouw eigen stem. Het is heerlijk om je te laten inspireren door anderen maar vergeet niet dat zijn of haar weg niet per se de jouwe is. Ook al is deze persoon ver gevorderd in zijn spirituele ontwikkeling, ieder mens heeft is anders. Daarnaast: denk je dat er maar 1 manier is om bewust of verlicht te worden? Nee. Er zijn misschien wel zo veel manieren als er mensen zijn. Afhankelijk van welke blauwdruk jij hebt meegekregen. Laat je dus inspireren, maar laat jouw eigen intuïtie je de weg leiden.

6. Accepteer alles

De snelste - en ja, ook de moeilijkste - manier naar een hoog bewustzijn (verlichting) is om jezelf en het leven volledig te accepteren. Stop met zoeken en veranderen, leef in het moment. Het leven is NU en niet in de toekomst als je ... en ... hebt gehaald, veranderd of bereikt. Besef dat je ieder moment deel uitmaakt van een groter geheel (Bron, God, quantumveld). Als je dat gaat voelen en ervaren (en dat kan alleen in het moment NU) is er niets meer te behalen en te veranderen. Dan is er alleen nog maar het plezier van creëren.



Mijn naam is Natasja Kuipers. Ik begeleid spirituele vrouwen in de midlifefase die het gevoel hebben vast te lopen. Ik help ze om zichzelf weer op de eerste plaats te zetten zodat ze zonder belemmering hun levensdoel volgen en zich weer gelukkig en geïnspireerd voelen.





Kun jij wel wat flow gebruiken?

Schrijf je in voor een GRATIS healing op afstand. Een slimme en gemakkelijke manier om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

JA, IK WIL EEN GRATIS HEALING!

Gratis Transformatiesessie

Waar zit jouw sterkste weerstand maar ook je grootste uitdaging? Nieuwsgierig?

PLAN EEN GRATIS SESSIE IN!

Laatste Blog Artikelen

Wil je op de hoogte blijven?

Wil jij op een gemakkelijke manier op de hoogte blijven van mijn blogs, kortingen, gratis healings en nieuw aanbod?

Schrijf je dan snel in en mijn tips vallen bij jou in de mailbox!