Je hebt veel ideeën, maar je doet niets. Wat nu?

Ken je dat? Je hebt zo veel leuke plannen, zo veel ideeën... Je wilt een heleboel veranderen en je bent razend enthousiast.


En je gaat ook meer voor jezelf doen, want dat is er de laatste jaren bij in geschoten. Zoals leren schilderen, een cursus zelfverdediging of fotografie. Maar voor je het weet word je afgeleid door een telefoontje van je (langdradige!) schoonmoeder, de was die even snel in de wasmachine moet, je kinderen van school halen, shit boodschappen vergeten.... kortom: het komt er om welke reden dan ook maar niet van. En dat is balen.

Hoe komt dat nou?

Hoe komt het nou dat je zo veel wil maar er niets uit je handen komt? Vaak ligt dit dieper dan we denken. Geen tijd, is namelijk niet de echte reden. Er zit meer achter.

Je geeft aan alles prioriteit, behalve jezelf

Denk hier eens over na: als je echt van jezelf houdt, neem je ook tijd voor de dingen die je belangrijk vindt. Die komt binnen he? (Of niet, dan is het bij jou een andere reden). Het probleem zit 'm er dus vaak in dat je jezelf niet echt belangrijk genoeg vindt. Je geeft namelijk prioriteit aan alles behalve jezelf. Zelfs de was vind je belangrijker. En ook je langdradige schoonmoeder. Dat zegt wel wat. Want je plaatst jezelf niet op nummer 1 en dat zou je wel moeten doen.

Ja maar, hoor ik je denken, ik kan toch niet 'maar gewoon doen waar ik zin in heb'?

Waarom niet? Het is toch jouw leven? Of wil je je leven laten bepalen door anderen? Stort de wereld in als de was niet gedaan wordt? Moet je je schoonmoeder echt NU spreken? (Wil je überhaupt zo veel tijd aan haar besteden?) Nee. Dus dat is geen excuus.

Natuurlijk heb je verantwoordelijkheden.

Je kinderen op het schoolplein laten staan wachten tot je 'uitgeschilderd' bent is wel wat cru. Maar een dag heeft gelukkig 24 uur, dus er valt wel wat te regelen.


Dus, wat ga je doen als je ook zo'n type bent van 'veel ideeën, maar weinig doen'?

Je pakt allereerst de oorzaak aan. Want als je dat niet doet, verandert er NIETS. En dan ga je ook actie ondernemen. Ik geef je een paar stappen, maar het kan best zijn dat je het zelf beter weet. Dat is helemaal prima, als je het maar DOET.

  1. Je stopt met jezelf niet belangrijk vinden (letterijk, zeg 'stop' tegen jezelf) en prioriteit te geven aan anderen.
  2. Je gaat jezelf leren waarderen door bijvoorbeeld jouw positieve kanten op te beschrijven.
  3. Geef jezelf eens complimentjes in de spiegel ('goh, wat een leuke jurk heb je vandaag aan').
  4. Maak een lijst met dingen die je gaat doet.
  5. Pak je agenda en bepaal welke dagdeel je voor jezelf in plant en dan ook echt alleen voor JOU.
  6. Op deze middag of avond ga jij doen wat je graag wilt doen en je beschouwt die tijd als HEILIG (ergo: geen andere afspraken).
  7. En als het naar meer smaakt, neem je gewoon lekker IEDERE DAG tijd voor jezelf (doe ik ook).


-> Stok achter de deur nodig? Neem een abonnement op het Exclusive Membership en geef je persoonlijke ontwikkeling een boost>>


Mijn naam is Natasja Kuipers. Ik begeleid spirituele vrouwen in de midlifefase die het gevoel hebben vast te lopen. Ik help ze om zichzelf weer op de eerste plaats te zetten zodat ze zonder belemmering hun levensdoel volgen en zich weer gelukkig en geïnspireerd voelen.

Kun jij wel wat flow gebruiken?

Schrijf je in voor een GRATIS healing op afstand. Een slimme en gemakkelijke manier om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

JA, IK WIL EEN GRATIS HEALING!

Gratis Transformatiesessie

Waar zit jouw sterkste weerstand maar ook je grootste uitdaging? Nieuwsgierig?

PLAN EEN GRATIS SESSIE IN!

Laatste Blog Artikelen

Wil je op de hoogte blijven?

Wil jij op een gemakkelijke manier op de hoogte blijven van mijn blogs, kortingen, gratis healings en nieuw aanbod?

Schrijf je dan snel in en mijn tips vallen bij jou in de mailbox!