Onze huidige les: open je hart (1/3)

Iedere anderhalf jaar wisselt de Maansknoop (een spiritueel punt) van sterrenbeeld. Dan gaan we als mensheid een nieuwe les in.


De nieuwe les start op 10 mei 2017 en duurt tot november 2018. We gaan dan het sterrenbeeld Leeuw in. De vorige les stond in Maagd. Herinner je nog het blog Maansknopen in Maagd: Niets is wat het lijkt dat ik in november 2015 schreef? Dit blog is meer dan 3500 keer gedeeld op Facebook. Op de dag dat deze les begon was er een aanslag in Parijs. Laten we hopen dat deze les in Leeuw iets minder dramatisch start. Hoewel ik met deze Maansknoop in Leeuw een beetje mijn hart vasthoudt (maar ik probeer niet mee te gaan in angst) omdat er ook een keerzijde aan zit (zoals met alles, natuurlijk). In een van de volgende blogs zal ik hier op terugkomen.

Onze vorige les

De vorige les In Maagd had onder andere te maken met kritischer naar de wereld kijken. En ook: door de sluier en illusies heen kijken. Zien dat niet alles wat je voorgeschoteld krijgt de waarheid is. Vooral in het laatste kwartaal van 2016 kon je dit duidelijk voelen, mede door de invloed van Neptunus. Zo werd aan het eind van het jaar bekend dat er nepnieuws de wereld ingestuurd werd om ons op het verkeerde been te zetten. Onze voedingsindustrie, farmacie, media en regeringen hebben niet altijd het beste met ons voor en achter de schermen gebeurd meer dan wij te horen en te zien krijgen. Ook hier werd de afgelopen tijd meer en meer van onthuld. Toch is dit slechts het topje van de ijsberg, een berg die langzaam begint te smelten. We kunnen dus nog veel meer verwachten, maar alles gebeurt in zijn eigen tijd. Op een ander niveau waren de laatste maanden een kans om contact te maken met een hoger plan, goddelijk inspiratie, onvoorwaardelijke liefde en de kracht van dankbaarheid. Op 9 september 2016 (9/9/9) kregen we een instroom van liefde en met die energie gaan we de komende tijd meer aan de slag.

Leven vanuit je hartchakra geeft je bescherming

Open je hart

Nu we hebben gezien dat de wereld anders in elkaar steekt dan we denken, kunnen we gemakkelijk verzanden in angst, moedeloosheid en machteloosheid. Er is zo veel wat niet klopt in de wereld om ons heen, hoe kunnen we dit in ons up veranderen? En toch is dat niet de les van de Leeuw. Het is niet de bedoeling om in angst en paniek te schieten. De les van de Leeuw is namelijk om je hart te openen, ondanks de ellende om je heen. Dat is een enorme uitdaging, maar wel de enige weg om je eigen leven en het leven op aarde te veranderen. Zonder een open hart worden we een harde wereld waarin slechts de sterkste wint en waarin geweld toeneemt. Vandaar dat de les waar we nu mee beginnen zo belangrijk is. Het openen van je hart betekent dat je veel meer verbonden bent met je essentie, met je Ziel. Ja, ik durf zelfs te zeggen dat het werkelijk leven vanuit je hartchakra je bescherming geeft. Omdat je vanuit flow leeft en hierdoor automatisch terecht komt waar jij moet zijn, wat goed is voor je ontwikkeling. Nu is dus de uitdaging om dat te doen want je wordt hier door de Kosmos in ondersteund.

Lees ook het blog: 7 stappen om je angst te transformeren.


Zonder een open hart worden we een harde wereld waarin slechts de sterkste wint

Je eigen leiderschap

De Leeuw is dus verbonden met het hartchakra: verbinding, liefde, creativiteit, plezier, speelsheid. De Leeuw is de ware leider. Natuurlijk allereerst voor jezelf, in je eigen leven. Niet doen wat iedereen doet, maar je eigen pad volgen, authentiek durven zijn. Dat is een weg die gepaard gaat met emotionele hobbels (ook het hartchakra). Liefdevol hiermee omgaan helpt om deze gevoelens een plek te geven en weer verder te gaan. Dit zullen we niet alleen bij onszelf maar ook in de wereld om ons heen zien. Echt leiderschap gaat over het verspreiden van liefde (vanuit het hart) en niet het verspreiden van angst. In een van de volgende blogs zal ik iets meer vertellen over Trump en zijn rol in deze fase. Je eigen weg volgen betekent dat je geregeld (liefs dagelijks) contact maakt met jezelf om er achter te komen wat je wilt, waar je behoeftes liggen. Het is niet de bedoeling dat ons leven zwaar en negatief is, maar juist vol speelsheid, plezier en creativiteit. Authentiek zijn is ook weer kind worden, in contact komen met je innerlijk kind. Als je meer wilt weten over hoe je in contact komt met je innerlijk kind kijk dan eens bij de Inner Child Journey.

Manifesteer!

Aan het begin van het jaar heb ik al geroepen dat 2017 het jaar van de Manifestatie is. Lees meer hierover in mijn blog 2017: 10 tips om te manifesteren. Manifesteren kan niet zonder het hart. Je hebt je gevoelens nodig om je volgende stap te maken, te focussen en gebruik te maken van de Wet van Aantrekkingskracht. Dit is dus DE periode om met manifestatie aan de slag te gaan. Om dat in je leven te ontvangen wat bij jou past. De energie is er, je hoeft er alleen maar gebruik van te maken.


Binnenkort publiceer ik deel 2. Op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je hieronder in.


Mijn naam is Natasja Kuipers. Ik begeleid spirituele vrouwen in de midlifefase die het gevoel hebben vast te lopen. Ik help ze om zichzelf weer op de eerste plaats te zetten zodat ze zonder belemmering hun levensdoel volgen en zich weer gelukkig en geïnspireerd voelen.Kun jij wel wat flow gebruiken?

Schrijf je in voor een GRATIS healing op afstand. Een slimme en gemakkelijke manier om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

JA, IK WIL EEN GRATIS HEALING!

Gratis Transformatiesessie

Waar zit jouw sterkste weerstand maar ook je grootste uitdaging? Nieuwsgierig?

PLAN EEN GRATIS SESSIE IN!

Laatste Blog Artikelen

Wil je op de hoogte blijven?

Wil jij op een gemakkelijke manier op de hoogte blijven van mijn blogs, kortingen, gratis healings en nieuw aanbod?

Schrijf je dan snel in en mijn tips vallen bij jou in de mailbox!