Onze huidige les: open je hart (2/3)

De Maansknopen geven in de astrologie de les van de mensheid aan. Onze nieuwe les start op 10 mei 2017 en duurt tot november 2018. We gaan dan het sterrenbeeld Leeuw in.


In het eerste deel van 'Onze huidige les: open je hart' besprak ik wat de les in Leeuw voor ons persoonlijk te betekenen heeft. Met dit blog zet ik onze huidige les in het licht van het Watermantijdperk.


Het sterrenbeeld Leeuw staat tegenover de Waterman en heeft daarom zo'n nauw verband met het Watermantijdperk. Tegenovergestelde tekens werken namelijk ook aanvullend op elkaar en kunnen daarom een belangrijke rol spelen. Het Watermantijdperk is een fase waarin de frequentie van de mensheid zal worden verhoogd (dat is niet zo vreemd want ons doel is evolutie). Wel bijzonder is dat ons bewustzijn met sprongen omhoog zal gaan. Waterman is de verbinder tussen boven en beneden, tussen hemel en aarde. We gaan ervaren dat we allemaal een zijn, dat we naast mens ook spirituele, multidimensionale wezens zijn en dat iedereen en alles met elkaar verbonden is. Om dat te beseffen moeten we eerst contact maken met ons hart. Zonder dat contact blijven we ons rationele, linker brein stimuleren en missen we een hoop.

Negatieve kant van de Waterman

Als we ons linker brein blijven gebruiken als dominante hersenhelft dan zullen we de negatieve kanten van het Watermantijdperk sterker ervaren. Hoewel Waterman het teken is van verbondenheid kan dit ook verworden tot: we moeten allemaal hetzelfde zijn. Het rationele, wetenschappelijk van de Waterman stimuleert ook de techniek. Dit kan in het Watermantijdperk zo'n snelle vlucht nemen dat het menselijke aspect hierin verloren gaat of op de achtergrond raakt. Dan krijg je een kille, afstandelijke wereld waarin geen rekening gehouden wordt met ieders eigenheid en persoonlijke wensen. In het extreme worden we tot slaven gemaakt die worden gecontroleerd en beheerst. De manier om hier uit te komen is contact te maken met je hart en mededogen, empathie en dankbaarheid te ontwikkelen.

Leeuw op z'n slechts is egoïstisch, narcistisch en op uiterlijkheden gericht

Leeuwentijdperk in het oude Egypte

De komende tijd gaan we dus leren om meer in ons hart te staan. Zo kunnen we ons verbinden met ons Hoger Zelf, de Kosmos en iedereen om ons heen. Interessant om te zien is dat deze thematiek sterk overeenkomt met het Leeuwentijdperk. Dat was ongeveer 12.990 jaar geleden. Toen zaten we in het jaartal 10.975 voor Christus. Men denkt dat de sfinx en de piramides rond 25-2600 v Christus zijn gebouwd, maar een andere verklaring is dat ze rond 10.500 voor Christus zijn gebouwd (zo'n 12.670 jaar geleden). De sfinx is oorspronkelijk een leeuw. Toeval? Ik denk het niet. De oude Egyptenaren waren zich veel bewuster van wie ze waren. Niet eens zo zeer van hun persoonlijkheid, als wel van waar ze vandaan kwamen. Ze waren zich bewust van de verbinding met de Bron en daardoor was hun bewustzijn ruimer dan nu. Ze realiseerden zich dat ze onderdeel waren van het geheel, een met hun schepper en daarom medescheppers waren. Daardoor was het een magische tijd. Ze waren werkelijk co-creators. Ze manifesteerden hun eigen wereld. Dat bewustzijn kunnen wij door de les van Leeuw ook meekrijgen. Als je er voor open staat, want er is ook een andere kant aan de Leeuw.

Polarisatie en dualiteit

Leeuw op z'n slechts is egoïstisch, narcistisch en op uiterlijkheden gericht. Geen rekening houden met anderen en je eigen belangen voorop zetten. Niet nadenken wat de consequenties hiervan zijn kan desastreuze gevolgen hebben. Ik eerst en dan pas anderen (of: America first). Komt je dat bekend voor? Over de rol van Trump zal ik in het volgende deel schrijven. Belangrijk om te weten is dat we in een wereld leven van dualiteit en dat een tegenkracht altijd aanwezig is. Tegenover liefde staat dus angst. Tegenover naastenliefde staat egoïsme. Dit kan zich in de komende tijd gaan polariseren en zich versterken. Daarom houd ik een klein beetje mijn hart vast de komende periode (zonder overigens in angst te vervallen). De maatschappij kan nog meer verharden, nog meer egoïsme vertonen. Weet dat dit bij verandering hoort en dat het verhogen van je bewustzijn niet kan zonder je hartfrequentie. Door in je hart te staan zul je dat naar je toe trekken wat bij die frequentie hoort en zul je beschermd worden van negativiteit.


Binnenkort publiceer ik deel 3. Op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je hieronder in.


Mijn naam is Natasja Kuipers. Ik begeleid spirituele vrouwen in de midlifefase die het gevoel hebben vast te lopen. Ik help ze om zichzelf weer op de eerste plaats te zetten zodat ze zonder belemmering hun levensdoel volgen en zich weer gelukkig en geïnspireerd voelen.


Kun jij wel wat flow gebruiken?

Schrijf je in voor een GRATIS healing op afstand. Een slimme en gemakkelijke manier om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

JA, IK WIL EEN GRATIS HEALING!

Gratis Transformatiesessie

Waar zit jouw sterkste weerstand maar ook je grootste uitdaging? Nieuwsgierig?

PLAN EEN GRATIS SESSIE IN!

Laatste Blog Artikelen

Wil je op de hoogte blijven?

Wil jij op een gemakkelijke manier op de hoogte blijven van mijn blogs, kortingen, gratis healings en nieuw aanbod?

Schrijf je dan snel in en mijn tips vallen bij jou in de mailbox!